fbpx
Back

Wie ben ik?

Mijn naam is Mohamed (eigenaar van Arabischcentrum.nl) geboren en getogen in Marokko tot aug. 2002. Vader van twee prachtige dochters (Imane & Soumaya). In Marokko heb ik na een lerarenopleiding (2 jaar) als leraar gewerkt in verschillende basisscholen van de overheid. Daarnaast heb ik in Fez de Sharia opleiding gedaan (universitaire opleiding). Alle studies en opleidingen heb ik in Arabisch (moedertaal) gehad, hierdoor weet ik alles over de Arabische taal zowel inhoudelijk als pedagogisch (onderwijzen).

In 2002 ben ik naar Nederland verhuisd. In het eerste jaar heb ik de Nederlandse taal (NT2-Diploma) geleerd, daarna ben ik begonnen met de opleiding Civiele Techniek (HBO) aan de hogeschool Utrecht. Na het behalen van mijn Bachelor diploma (in 2007) ben ik direct begonnen met werken als constructeur (ingenieur). Een jaar later ben ik ook aan mijn master begonnen en die heb ik in 2011 afgrond.

Het onderwijzen vind ik nog steeds leuk omdat ik hiermee mensen kan helpen om hun kennis uit te breiden en te inspireren. In 2015 heb ik ICCLR geholpen bij het opzetten van het onderdeel Arabische taal en het daarvan integreren in hun onderwijssysteem, tevens was ik ook lid van de onderwijscommissie tot eind 2016.

 

Waarom Arabisch?

Ten eerste het leren van de Arabische taal of andere vreemde taal is bevorderlijk voor de prestaties en het functioneren van je brein, met andere woorden het houdt je geest en hersenen vitaal en fit. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar de voordelen van het leren van een nieuwe taal. Gewoon googlen en je leest het vanzelf.

 

Ten tweede omdat Arabisch de moedertaal is van de Arabische wereld, de taal van de koran en de officiële taal van meer 300 miljoen mensen verspreid over meer dan 25 landen. Het leren van Arabisch stopt niet bij het communiceren in het Arabisch maar je vergroot je wereld door andere cultuur en mensen goed te leren kennen en begrijpen. Tenslotte zien we dat Arabisch steeds belangrijker wordt zowel in de privé als zakelijke (ondernemend) sfeer.

Kwaliteit & Kennis

Kennis van Arabische Taal (moedertaal)
Kennis van Arabische Cultuur
Nederlands Taal
Didactisch (onderwijskundige) vaardigheden
Coaching en Begeleiding Arabische docenten

Waarom ik?

Doordat ik beschik over de juiste kwaliteiten en de vereiste ervaring ben ik de juiste persoon voor jou.

Laten we heel duidelijk zijn. Niet ieder taal-sprekend is een docent en dus kan een taal onderwijzen. Anders waren er geen tekort aan leraren in Nederland. Onderwijs en lesgeven is een vak en gekwalificeerd beroep en moet degene die iets wil onderwijzen de pedagogische kennis en ervaring hebben om de gewenste resultaten te kunnen behalen. Dit is verschrikkelijk belangrijk wanneer de cursist een kind is.

Arabische Boeken Of Cursussen? Van een vakkundige en ervaren leraar

Alles rondom het thema Arabisch. Zowel voor Particulieren als voor Bedrijven

Ben je een docent en heb je hulp nodig op het gebied van pedagogiek?